В КНДР провели ракетні випробування: снаряд пролетів понад 700 км в напрямку Японії
Категорія
Світ
Дата публікації

В КНДР провели ракетні випробування: снаряд пролетів понад 700 км в напрямку Японії

В КНДР провели ракетні випробування: снаряд пролетів понад 700 км в напрямку Японії
Джерело:  Ренхап

Близько 5:27 ранку 14 травня Північна Корея запустила ракету, яка пролетіла понад 700 кілометрів та впала у Японському морі.

Про це заявили у південнокорейському Об'єднаному комітету начальників штабів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Енхап".

"Північна Корея провела запуск невідомої ракети приблизно в 5:27 сьогодні з району в околицях Кусона, провінції Пхенан-Пукто", — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, дальність польоту вказує на успішність випробування ракети.

Читайте також: У КНДР заявили про план ЦРУ щодо ліквідації Кім Чен Ина

За даними Токіо, ракета летіла протягом півгодини і впала в море між Корейським півостровом і Японією. Експерти припустили, що КНДР могла запустити балістичну ракету нового типу. Свою чергу, джерела у японському уряді зазначили, що такий висновок був зроблений, оскільки ракета летіла по дуже високій траєкторії, схожою з космічними запусками.

У свою чергу, в Тихоокеанському командуванні США заявили, що американські збройні сили відстежили новий ракетний пуск в КНДР, траєкторія польоту не вказує на те, що це була міжконтинентальна балістична ракета.

Випробування пройшло вперше з моменту інавгурації нового президента Південної Кореї Мун Чже Іна, який вже скликав екстрене засідання Ради національної безпеки.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у КНДР заявили про готовність домовлятися з США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?