Стратегічний американський безпілотник провів розвідку над Донбасом
Категорія
Україна
Дата публікації

Стратегічний американський безпілотник провів розвідку над Донбасом

Стратегічний американський безпілотник провів розвідку над Донбасом
Джерело:  interfax.com.ua

Стратегічний безпілотний літальний апарат Армії США RQ-4A Global Hawk в неділю, 14 травня, провів 10-годинний розвідувальний політ над зоною проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

Про це пише ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

БПЛА з позивним UAVGH000 вилетів з авіабази на Сицилії і курсував з півночі на південь на висоті 15,5 тис. м уздовж лінії розмежування, не перетинаючи її. Кілька разів він на 70-80 кілометрів наближався до російського кордону.

З урахуванням можливостей ведення розвідки на 300 кілометрів в глибину, БПЛА міг збирати розвіддані на окупованій і підконтрольній уряду території України, а також в прикордонних областях РФ.

Маршрут безпілотника після вильоту з Італії пролягав над Грецією, Болгарією і Румунією. У повітряний простір України Global Hawk увійшов на північ від території Молдови.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?