США мають реальне бажання приєднатися до тиску на Росію - Клімкін
Категорія
Знаменитості
Дата публікації

США мають реальне бажання приєднатися до тиску на Росію - Клімкін

США мають реальне бажання приєднатися до тиску на Росію - Клімкін
Джерело:  ТСН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що США готові приєднатися до процесу врегулювання ситуації на Донбасі й чинити тиск на Росію.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю міністра ТСН.Тиждень.

"Один з головних політичних сигналів - це реальне бажання приєднатися до тиску на Росію. Є дуже цікаві ідеї, але тільки про них зможу сказати пізніше, коли узгодимо це з усіма нашими партнерами. І будь-які моменти потрібно буде потім узгодити з Німеччиною і новообраним президентом Франції", - сказав Клімкін, говорячи про результати своєї зустрічі з президентом США Дональдом Трампом.

Читайте також: Трамп зробив дивну помилку щодо України та Росії - The Washington Post

Міністр зазначив, що у США є важелі впливу, які повинні бути реалізовані спільно з ЄС та іншими країнами "великої сімки".

"Це можуть бути реальні політичні сигнали. Звичайно, є економічні важелі впливу, і санкції - це тільки один вислів того, що може вживатися далі", - заявив глава МЗС.

За словами Клімкіна, можна вести мову про посилення міжнародної складової на Донбасі, про посилення Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, про створення іншої місії, яка буде "реально контролювати окуповану територію Донбасу".

Як повідомляв ONLINE.UA, глава білого дому Дональд Трамп звинуватив американські ЗМІ у тому, що вони майже не висвітлювали візит глави МЗС України Павла Клімкіна до США, на відміну від візиту глави МЗС Росії Сергія Лаврова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?