Порошенко і Меркель обговорять спільний тиск на Росію у питанні Донбасу - МЗС
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко і Меркель обговорять спільний тиск на Росію у питанні Донбасу - МЗС

Порошенко і Меркель обговорять спільний тиск на Росію у питанні Донбасу - МЗС
Джерело:  news.liga.net

Український лідер Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель на найближчих переговорах обговорять спільний тиск на РФ з метою виконання нею Мінських угод по Донбасу.

Про це після зустрічі з колегами з країн ЄС в Брюсселі заявив голова МЗС України Павло Клімкін, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ЛІГА.net.

Читайте також: Порошенко заявив, що "фітіль війни" та "кнопка миру" знаходяться в руках Путіна

"Перше питання - як спільно працювати над тим, щоб тиснути на Росію, щоб вона виконала те, що повинна зробити на Донбасі, виконати ту логіку, яка поділяється нами - і це досягнення необхідного рівня безпеки для повернення Донбасу до нормального життя - і потім почати перехідний процес для реінтеграції Донбасу", - підкреслив Клімкін.

Він зазначив, що процес деокупації Донбасу стане можливим тільки після того, як "російські регулярні війська, найманці, зброя вийдуть з території України, а банди, які там існують, будуть роззброєні і міжнародне суспільство буде разом з нами контролювати ситуацію".

Міністр закордонних справ України також додав, що Порошенко і Меркель зараз знаходяться у постійному контакті щодо майбутніх переговорів, які мають відбутися "найближчим часом".

Як повідомляв ONLINE.UA, 8 травня Петро Порошенко провів телефонні переговори з Ангелою Меркель, в ході яких обговорив з нею ситуацію на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?