"Інтереси США - деінде": Яременко про участь Америки в переговорах по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

"Інтереси США - деінде": Яременко про участь Америки в переговорах по Донбасу

"Інтереси США - деінде": Яременко про участь Америки в переговорах по Донбасу
Джерело:  online.ua

В інтересах США є вирішення питань важливіших за конфлікт Росії і України.

Про це в прямому ефірі Руденко. ONLINE.UA 15 травня розповів український дипломат, голова Майдану закордонних справ Богдан Яременко.

"Інтереси США - деінде, а не в Україні. Перш за все зараз - Північна Корея. Після цієї кризи є дійсно велика, довгограюча проблема для політики та економіки США - це Тихий океан, де зосереджений Китай, Корея, союзники Японія та Південна Корея - ось це основна увага", - зазначив дипломат.

Читайте також: США підтримують нормандський формат, але відмовились брати у ньому участь

Також він зазначив, що є зони традиційного інтересу США - Ізраїль, який є значно більш важливим для американських інтересів за війну в Україні.

"Тим більш вони прекрасно розуміють: підходи з періоду Обами не змінилися, а підписуватись під тим, що не працює - дурниця. Більш ефективного підходу вони не бачать, ми не пропонуємо, тому вони будуть грати у цю гру, будуть присутні, проте відповіді на те, що будуть робити США у контексті російсько-української війни - я не бачу", - підкреслив Яременко.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що США можуть долучитися до Нормандського формату.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?