Порошенко переоцінив свої можливості на посаді президента - Богдан Яременко
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко переоцінив свої можливості на посаді президента - Богдан Яременко

Порошенко переоцінив свої можливості на посаді президента - Богдан Яременко
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко переоцінив свої можливості у великій політиці та не має плану вирішення проблеми війни на Донбасі.

Про це в прямому ефірі Руденко. ONLINE.UA 15 травня розповів український дипломат, голова Майдану закордонних справ Богдан Яременко.

Читайте також: "Інтереси США - деінде": Яременко про участь Америки в переговорах по Донбасу

 "Завдання будь-якої дипломатії - забезпечити сталі умови для розвитку країни. Він не забезпечив. Більше того, те, що з чим Петро Порошенко йшов у велику політику - вирішення проблем війни - не лише не розв'язане за три роки перебування на посаді, у нього немає поняття, як цього досягти. За досягнення нам показують різні тактичні успіхи, результат намагаються замінити процесом. У процесі, звісно, різне буває - є вгору, є вниз", - підкреслив Яременко.

За його думкою, бажання українців та їх лідера дещо різняться. Так, громадяни хочуть перемогти у війні з Росією, в той час, як Порошенко - мирного договору без війни, і не знає, як цього досягти.

"Не зрозуміло, яка його мета. Якщо це виконання Мінських домовленостей, то зрозуміло, що Порошенко туди не дійде, це абсолютно позбавлене сенсу зайняття, оскільки Мінські угоди окрім припинення вогню та обміну полоненими (що б дуже хотіли українці) передбачають також зміну конституції, зміну законодавства, якісь там вибори десь - ось цього не буде", - зазначив дипломат.

"Петро Олексійович підписався під тим, чого не може виконати. Він переоцінив свої можливості у внутрішній політиці - він вважав, що зможе проштовхнути це (спеціальний статус, вибори, зміни у конституцію) на внутрішній арені, а виявилось, що ні", - резюмував Яременко.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Петро Порошенко заявив, що "фітіль війни" та "кнопка миру" на Донбасі знаходяться в Москві, в руках у президента Росії Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?