Кілька сотень злочинців не хочуть в ОРДЛО: Тристороння група обговорила підсумки верифікації
Категорія
Політика
Дата публікації

Кілька сотень злочинців не хочуть в ОРДЛО: Тристороння група обговорила підсумки верифікації

Кілька сотень злочинців не хочуть в ОРДЛО: Тристороння група обговорила підсумки верифікації
Джерело:  online.ua

На засіданні Тристоронньої контактної групи 15 травня основним питанням обговорення стали підсумки верифікації осіб, які вчинили злочини, але яких можна помилувати в рамках законодавства заради звільнення українських заручників.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-секретаря представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарки Оліфер.

Читайте також: Перевірки бойовиками ЛНР українських в'язниць: Геращенко спростувала дані ЗМІ

"Кілька сотень людей не бажають переміщатися на територію ОРДЛО", - підкреслила Оліфер.

"Всі сторони підкреслили: виконана величезна робота, в якій брали участь представники ОБСЄ, СБУ, офісу українського омбудсмена і кілька матерів тих, хто знаходиться в українських пенітенціарних установах. Опитування відбувся відповідно до міжнародних стандартів, були досконально дотримані як конфіденційність, так і норми міжнародного гуманітарного права", - додала вона.

"Представники ОРДЛО висловили сумнів у бажанні/небажанні окремих громадян переміщатися на непідконтрольну Україні частину Донбасу. Як жест доброї волі пані Лутковська перевірить цю інформацію і дасть свій висновок. Остаточні результати будуть оброблені ОБСЄ", - зазначила прес-секретар Кучми.

Як повідомляв ONLINE.UA, верифікація злочинців, яких можна помилувати заради звільнення українців, закінчилася 12 травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?