Луценко врятував Юрія Бойка від тюрми - Лещенко
Категорія
Україна
Дата публікації

Луценко врятував Юрія Бойка від тюрми - Лещенко

Луценко врятував Юрія Бойка від тюрми - Лещенко
Джерело:  online.ua

Народний депутат від фракції БПП Сергій Лещенко стверджує, що генеральний прокурор Юрій Луценко заблокував подання до притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від "Опозиційного блоку" Юрія Бойка.

Про це Лещенко повідомив на брифінгу в "Українському кризовому центрі", пише ONLINE.UA.

"В моєму розпорядженні є документ - подання на притягнення до кримінальної відповідальності Юрія Бойка, підготовлений ще в липні 2016 року. йдеться про епізод з однією з афер Сергія Курченка часів Януковича. Подання було на колишнього генпрокурора Шокіна, Шокін заблокував це подання. Після того, як Шокін пішов у відставку, я направив до Луценка звернення, що він має внести це подання до ВР. Все, що він мав зробити - поставити підпис", - заявив народний депутат від президентської фракції.

Лещенко стверджує, що генеральний прокурор проігнорував це повідомлення.

"І повідомив через заступника, що нібито розслідування триває. Я двічі направляв подання до Луценка, щоб Бойко був притягнутий до кримінальної відповідальності. Але, очевидно є корупційна змова між ГПУ і "Опозиційним блоком", щоб це подання не було реалізовано", - сказав Лещенко.

Нардеп заявив, що в проекті подання Бойко, будучи міністром енергетики та вугільної промисловості часів Януковича, змовився з Сергієм Курченком.

"Внаслідок спільних злочинних дій Бойка та членів злочинної організації Курченка вчинено незаконне заволодіння майном "Укргазвидобування" та "Укрнафти" – видобутим ними скрапленим газом за заниженими цінами, різниця яких з реальною ринковою вартістю відповідних обсягів склала 5,7 мільярдів гривень", - повідомив Лещенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?