Парубій упевнений, що нардепи підтримають заборону георгіївської стрічки
Категорія
Політика
Дата публікації

Парубій упевнений, що нардепи підтримають заборону георгіївської стрічки

Парубій упевнений, що нардепи підтримають заборону георгіївської стрічки
Джерело:  Еспресо

Голова Верховної Ради Андрій Парубій переконаний, що парламент ухвалить закон про заборону використання в Україні так званої "георгіївської" стрічки.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Еспресо.TV.

Він зазначив, що законопроект був поданий фракцією "Народний фронт", і ця законодавча ініціатива здебільшого зумовлена останніми подіями, які відбулися 9 травня в Дніпрі і в інших містах.

Читайте також: У Львові господиня авто "поплатилася" за георгіївську стрічку: опубліковані фото

За словами Парубія, ці події продемонстрували, що певні символи "стали інструментом для маніпуляцій від російських спецслужб, від "п'ятої" колони в Україні, і поміж них "георгіївська" стрічка, яка, як відомо, була в армії генерала Власова, котра служила нацистській Німеччини, і за дивним збігом обставин саме ця стрічка стала головним ідентифікатором для "п'ятої" колони по дестабілізації в Україні".

Парубій додав, що депутати сьогодні розглянуть даний законопроект.

Як повідомляв ONLINE.UA, радник міністра МВС Арсена Авакова Зорян Шкіряк закликав українців не використовувати комуністичну символіку, в тому числі так звані "георгіївські стрічки" під час травневих дат, а особливо 8-9 травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?