Київводоканал пояснив, чому подорожчала холодна вода
Категорія
Події
Дата публікації

Київводоканал пояснив, чому подорожчала холодна вода

Київводоканал пояснив, чому подорожчала холодна вода

Через підвищення вартості реагентів із 12 травня для киян діють нові тарифи на холодну воду і водовідведення.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу КМДА.

Так, за холодне водопостачання жителі столиці платитимуть на 23,3% більше (на 1,6 грн) - 8,44 грн/ куб. м, а на водовідведення – на 6,1% більше (на 0,43 грн) - 7,36 грн/ куб. м.

"Із 12 травня набули чинності нові тарифи на холодну воду та водовідведення. Основні причини такого рішення – необхідність підтримання безперебійного водопостачання та водовідведення в столиці та області в умовах подорожчання основних складових тарифу", - повідомили в "Київводоканалі".

Зокрема, з серпня минулого року на 146% зросла вартість реагентів, що використовуються для підготовки питної води та очищення стоків. Паливно-мастильні матеріали, необхідні для роботи техніки, подорожчали на 27%. А розмір сплачуваних підприємством податків і зборів зріс на 94%.

Читайте також: Жителям Маріуполя відключили гарячу воду через борги

"Ще одна складова тарифу – оплата праці співробітників. Як зазначають у «Київводоканалі», за 9 місяців середня зарплата в столиці зросла на 19%. У сфері промисловості вона вже давно сягнула за 10 тисяч гривень. У «Київводоканалі» у другій половині 2016 року її розмір становив 6,825 тис. грн. На підприємстві відбувається загрозлива тенденція, коли через неконкурентну оплату йдуть унікальні технічні фахівці, яких ніким замінити. Збільшилися витрати і на охорону праці", - йдеться у повідомленні.

У цілому Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг збільшила тариф приблизно на 15%.

Як повідомляв ONLINE.UA, із 12 травня у Києві, обласних центрах та інших містах України зросли тарифи на холодну воду. Рівень подорожчання коливається від 7% до 28%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?