На острові у Тихому океані утворилось величезне звалище пластикового сміття: з'явилося відео
Категорія
Культура
Дата публікації

На острові у Тихому океані утворилось величезне звалище пластикового сміття: з'явилося відео

На острові у Тихому океані утворилось величезне звалище пластикового сміття: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

На безлюдному острові Хендерсон у Тихому Океані вчені помітили величезне звалище пластикового сміття, яке вже назвали місцем із найбільшою у світі концентрацією подібних відходів.

Про це йдеться у публікації журналу Національної академії наук США, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Вчені знайшли гусінь, яка здатна поїдати пластик

Вчені підрахували, що на острові, якій розташовано недалеко від берегів Нової Зеландії та належить Великій Британії, на даний момент знаходиться понад 37 мільйонів одиниць пластика, що складає до 37 тонн відходів. У середньому це 671 пластмасовий шматок на квадратний метр (площа острова складає 4 га).

Сміття потрапляє на острів через те, що повз нього проходить потужна течія: сміття, що викидається з бортів суден та не розкладається у воді, просто виносить на берег. За підрахунками вчених, щодня на острівець прибуває до трьох тисяч одиниць сміття, 98 відсотків з яких - фрагменти пластикових виробів.

"Те, що сталося на острові Хендерсон, показує, що навіть найвіддаленіші частини океанів не можуть уникнути забруднення пластиком", — підкреслила провідний автор дослідження Дженніфер Леверс з Університету Тасманії.

"Поки світове виробництво пластику продовжує рости по експоненті, це і далі буде впливати на унікальну природну красу і біологічне різноманіття, які характерні для цього острова і багатьох інших місць, включених ЮНЕСКО в список всесвітньої спадщини", — наголошується в дослідженні.

Як повідомляв ONLINE.UA, на початку травня у Києві почали встановлювати сміттєві контейнери принципового нового зразка — вони розташовані під землею, тому не псують вигляд міського простору, до того ж є вигідними за декількома іншими параметрами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?