У ВКонтакте та Яндексі прокоментували блокування сервісів в Україні
Категорія
Технології
Дата публікації

У ВКонтакте та Яндексі прокоментували блокування сервісів в Україні

У ВКонтакте та Яндексі прокоментували блокування сервісів в Україні
Джерело:  online.ua

Представники соцмережі ВКонтакте та сервісу "Яндекс-Україна" прокоментували указ президента Петра Порошенка, згідно з яким в Україні має бути заборонений ряд російських ресурсів.

Про це повідомляє ONLINE.UA.

"Ми, Команда "ВКонтакте", завжди обходили політику стороною. Вважаємо, що інтернет по суті своїй не має кордонів. Ми захищали і будемо захищати інтереси всіх наших користувачів і партнерів", - зазначив прес-секретар українського офісу російської соціальної мережі Влад Леготкін.

Читайте також: В Україні блокування інтернет-ресурсів можливе лише у судовому порядку - омбудсмен

В той самий час, у прес-службі "Яндекс-Україна" заявили, що вони є занадто великими, і санкції України не вплинуть на них.

"Яндекс розвиває свої сервіси для України з 2005 року. Більше 12 років ми робимо український пошук, карти українських міст, навігацію, освітні проекти та ще кілька десятків різних проектів. Весь цей час наша українська команда працює відповідно до законодавства України, вкладає всі свої сили у створення якісних продуктів. На жаль, рішення про санкції стосується не лише нас", - заявили в "Яндексі" та підкреслили, що санкції також направлені проти 11 мільйонів українців, які "щомісяця обирали наші сервіси, і проти тисяч українських організацій, які використовують наші технології та сервіси для розвитку своїх бізнесів".

Читайте також: Порошенко у ВКонтакте прокоментував заборону ВКонтакте

"Бізнес групи компаній Яндекса, звичайно, дуже великий, і санкції на нього не вплинуть. Але ми вважаємо Україну важливою частиною нашої роботи і шкодуємо, що санкції зводять нанівець всі багаторічні зусилля нашої команди. Головний потерпілий від санкцій — це український користувач. Дуже шкода", – йдеться у повідомлені.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій стосовно низки фізичних та юридичних осіб, які передбачають, зокрема, блокування доступу до соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники" та сервісів "Яндексу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?