Хто такий переможець Євробачення-2017 Сальвадор Собрал
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Хто такий переможець Євробачення-2017 Сальвадор Собрал

Хто такий переможець Євробачення-2017 Сальвадор Собрал
Джерело:  online.ua

Можна багато сперечатися, чому цьогоріч на міжнародному пісенному конкурсі переміг Сальвадор Собрал. Хтось вірить, що публіку підкорила щирість та душевність пісні, хтось – печальна історія самого виконавця, який має серйозні проблеми з серцем, хтось продовжує будувати нові і нові версії. Але як би там не було, Сальвадор Собрал яскраво виступив 13 травня в МВЦ, і тепер Євробачення їде до Португалії.

ONLINE.UA розповідає, хто такий цьогорічний тріумфатор Євробачення Сальвадор Собрал.

Шлях Сальвадора у музику був не випадковим. У 10 років Собрал взяв участь у телепроекті Bravo Bravissimo, а вже у 2009 році - у португальській адаптації британського шоу Pop Idol, де і здобув любов своїх перших прихильників.

Те, що своє життя він присвятить музиці, Сальвадор вирішив не одразу. Першопочатково переможець Євробачення-2017 вивчав психологію, але покинув інститут в Лісабоні та поступив до престижної музичної школи Taller of Musics у Барселоні.

Певний час Сальвадор Собрал був учасником інді-поп-гурту Noko Woi. Разом музиканти навіть випустили альбом. Але у 2016-му Собрал пішов з гурту.

Тоді ж, у 2016-му, Сальвадор Собрал випустив свій перший сольний альбом - Excuse me. Платівка потрапила у десятку в португальському чарті. Португалець виступає в жанрах alternative, соул та джаз. Його музика - небанальна, свіжа і чуттєва. У ній можна відчути латиноамериканські мотиви.

На початку 2017-го Сальвадор переміг у Національному відборі на Євробачення в Португалії. До речі, чуттєву та зворушливу пісню Amar pelos dois, яка і принесла перемогу виконавцю, написала рідна сестра Сальвадора – Луїза. Вона була поруч з артистом і під час всього конкурсу у Києві.

Сальвадор Собрал з сестрою Луїзою

Сальвадор Собрал одразу відрізнявся від інших учасників Євробачення. У його номері не було ані спецефектів, ані шоу-балету, ані інших атрибутів шоу. Співак виступав на авансцені, в кінці першої фан-зони арени. Але глядачів та журі не змогли залишити байдужими його голос, щирість та чуттєвість виконання.

Сам Сальвадор про своє пісню каже: "Композиція проста, емоційна та спонтанна". Одразу після перемоги у пісенному конкурсі в Києві, Сальвадор заявив: "Ми живемо у світі музики фаст-фуду, і нині дуже мало справжньої музики".

Співак також повідомив, що участь у Євробаченні сприймає як гарну нагоду отримати популярність за межами Португалії і піднятися у музичній кар'єрі. Утім щось особливо визначного у своїй перемозі він не бачить: "Я ніколи не прагнув стати популярним. Просто робив музику, яка подобається".

Окрім захопленням музикою, Собрал веде соціально активний спосіб життя, приділяє увагу проблемам біженців. Зокрема на прес-конференцію переможців півфіналу він прийшов у футболці S.O.S. Refugees.

Коментуючи це, він зазначив: "Якщо я тут і на мене дивиться Європа, то найменше, що я можу зробити, – це гуманітарний меседж".

Сам Сальвадор Собрал має серйозні проблеми зі здоров'ям. За інформацією ЗМІ, він потребу термінової операції на серці, донора знайти потрібно до кінця року. Перед самим конкурсом співаку видалили дві грижі. Через операції Собрал не був присутній на більшості репетицій у Києві, а на офіційних заходах його заміняла сестра Луїза.

А напередодні гранд-фіналу Євробачення Сальвадор здивував киян. В одному зі столичних барів, де він відпочивав разом з друзями, він вирішив заспівати разом з місцевим кавер-бендом.

Гаслом Євробачення-2017 було "Celebrate diversity" ("Шануймо розмаїття"). І коментуючи, чи вдалося реалізувати девіз конкурсу у Києві, Собрал відповів: "Перемога такої пісні, як моя - це і є "шанування розмаїття" на Євробаченні-2017".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?