Для блокування російських сайтів необхідно змінити законодавство України - СБУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Для блокування російських сайтів необхідно змінити законодавство України - СБУ

Для блокування російських сайтів необхідно змінити законодавство України - СБУ

Для блокування російських інтернет-ресурсів необхідно внести зміни у законодавство України.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр Служби безпеки України.

Читайте також: У ВКонтакте та Яндексі прокоментували блокування сервісів в Україні

"Відповідно до рішення Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО України Служба безпеки разом з іншими правоохоронними органами розробляє зміни до законодавства України щодо механізму блокування відповідних Інтернет-ресурсів", - йдеться у повідомлені.

"Значна частина інтернет-провайдерів вже має технічну можливість блокувати ці інтернет-ресурси", - додали в СБУ.

В той самий час, секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов у ефірі 112.ua зауважив: "Для того, щоб говорити про санкції щодо провайдерів я скажу об’єктивно і така задача вже поставлена, - нам необхідно внести деякі зміни до законодавства. Але я переконаний, що ми знайдемо аргументи для того, щоб українські провайдери захищали інформаційне поле України, захищали наших громадян від інформаційної агресії".

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій стосовно низки фізичних та юридичних осіб, які передбачають, зокрема, блокування доступу до соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники" та сервісів "Яндексу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?