Два роки і $1 млрд: стало відомо про витрати, необхідні для блокування російських сайтів
Категорія
Технології
Дата публікації

Два роки і $1 млрд: стало відомо про витрати, необхідні для блокування російських сайтів

Два роки і $1 млрд: стало відомо про витрати, необхідні для блокування російських сайтів
Джерело:  online.ua

Повне блокування російських сайтів в Україні потребує два роки часу та близько $1 млрд.

Про це заявив голова правління інтернет-асоціації України Олександр Федієнко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112.ua.

Читайте також: Для блокування російських сайтів необхідно змінити законодавство України - СБУ

"Якщо ми говоримо про нинішній указ президента, його треба виконувати, коли набере чинності. Якщо ми говоримо про подальші дії, то треба рік-два і більше і десь у межах держави $1 млрд", - зазначив Федієнко и додав, що блокування сайтів можливе.

"Швидше за все, ми будемо блокувати не сайти, а всю автономну систему, на якій містяться ці сайти та інші платформи, не згадані в санкціях. Користувач зрештою буде позбавлений не тільки доступу до таких мереж, як "ВКонтакте", а й до інших платформ, які були в цій системі", - пояснив голова інтернет-асоціації.

Читайте також: ВКонтакте розсилає користувачам України інструкції, як обійти указ Порошенка

У той самий час підкреслюється, що блокування буде можна обійти.

"Так, це можливо, і це вже доведено часом, що той самий "Китайський золотий щит" не є проблемою зараз", - заявив Федієнко.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій стосовно низки фізичних та юридичних осіб, які передбачають, зокрема, блокування доступу до соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники" та сервісів "Яндексу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?