Трамп просив ФБР припинити розслідування проти Флінна, у Білому домі заперечують
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп просив ФБР припинити розслідування проти Флінна, у Білому домі заперечують

Трамп просив ФБР припинити розслідування проти Флінна, у Білому домі заперечують

Американський лідер Дональд Трамп прохав директора ФБР Джеймса Комі закрити розслідування у справі колишнього радника з питань національної безпеки Майкла Флінна.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

Читайте також: Маю право: Трамп прокоментував скандал з передачею секретних даних Росії

"Президент Трамп просив директора ФБР Джеймса Комі закрити федеральне розслідування відносно колишнього радника з питань національної безпеки президента Трампа, Майкла Флінна, під час зустрічі в Овальному кабінеті в лютому", - йшлося у доповідній Комі, що була складена після зустрічі з Трампом на наступний день після відставки Флінна.

Зокрема, наводилися слова президента США: "Я сподіваюся, що ви зможете залишити це".

"Таке прохання президента є яскравим свідченням того, що він намагався здійснити прямий вплив на розслідування ФБР і Мін'юсту щодо зв'язків оточення Трампа з Росією", - пише видання.

Зазначимо, що у Білому Домі спростували інформацію щодо того, що Трамп звертався до Комі з подібним питанням.

"Хоча президент неодноразово висловлював своє ставлення до генерала Флінна як до прекрасної людини, яка служила і захищала свою країну, президент ніколи не просив пана Комі або кого-небудь іншого завершити якесь розслідування, включаючи будь-яке розслідування щодо генерала Флінна", - заявив в ході розмови з журналістами представник Білого Дому.

Нагадаємо,  Майкл Флінн подав у відставку 13 лютого  після повідомлення про те, що він ввів в оману посадових осіб адміністрації Трампа про свої контакти з послом РФ в США Сергієм Кисляком.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше The Washington Post опублікувало інформацію, що під час візиту до США глава МЗС Росії Сергій Лавров нібито дізнався від Дональда Трампа секретні дані про ІДІЛ; у Білому домі заявляють, що Трамп не розголошував ніякої секретної інформації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?