Указ Порошенка про блокування російських сайтів набув чинності
Категорія
Політика
Дата публікації

Указ Порошенка про блокування російських сайтів набув чинності

Указ Порошенка про блокування російських сайтів набув чинності
Джерело:  Урядовий кур'єр

17 травня набув чинності указ президента України Петра Порошенка щодо блокування російських сайтів.

Указ був опублікований у газеті "Урядовий кур'єр", повідомляє ONLINE.UA.

"Механізм блокування доступу до російських інформаційних ресурсів в iнтернеті Yandex, соцмереж "ВКонтакте" та "Одноклассники", заборони використання бухгалтерського програмного продукту 1С доручено опрацювати уряду та СБУ за участі Нацбанку", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ВКонтакте розсилає користувачам України інструкції, як обійти указ Порошенка

Зазначається, що також будут застосовані санкції проти фізичних осіб, що причетні до проведення нелегітимних виборів до Держдуми РФ на території анексованого Криму, до юридичних осіб, що незаконно перереєструвалися за законодавством Росії, до росіян, причетних до незаконного переслідування українців, а також до юридичних осіб РФ, діяльність яких загрожує безпеці України.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій стосовно низки фізичних та юридичних осіб, які передбачають, зокрема, блокування доступу до соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники" та сервісів "Яндексу".

У інтернет-асоціації України вважають, що для повного блокування російських сайтів необхідно біля двох років часу та $1 млрд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?