"Страшний удар по свободі слова": правозахисники HRW розкритикували заборону російських сайтів в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

"Страшний удар по свободі слова": правозахисники HRW розкритикували заборону російських сайтів в Україні

"Страшний удар по свободі слова": правозахисники HRW розкритикували заборону російських сайтів в Україні
Джерело:  Human Rights Watch

У правозахисній організації Human Rights Watch рішення щодо заборони в Україні російських соцмереж та сервісів назвали "страшним ударом" по свободі слова, а також закликали до скасування указу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт організації.

Читайте також: ВКонтакте розсилає користувачам України інструкції, як обійти указ Порошенка

"Одним цим кроком Петро Порошенко завдав страшного удару по свободі слова в Україні. Це непростиме порушення права українців на отримання інформації за їх вибором, ЄС та інші міжнародні партнери України повинні негайно закликати Україну скасувати його", - заявила дослідник HRW з українських питань Тані Купер.

За її даними, близько 78% інтернет-користувачів серед українців станом на квітень 2017 року мали аккаунт ВКонтакте.

Читайте також: У Порошенка заявили про організовані DDOS-атаки з російських сайтів

"Це ще один приклад тієї легкості, з якою президент Порошенко необгрунтовано намагається контролювати громадський дискурс в Україні... Порошенко може спробувати обґрунтувати свій крок, але це цинічна, політично обгрунтована атака на права на отримання інформації, яка зачіпає мільйони українців, їх особисте і професійне життя", - додала Купер.

Крім іншого, HRW також закликала Порошенка до негайного скасування заборони ВКонтакте, Однокласників, РБК і Яндексу.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Петро Порошенко надав чинності рішенню Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій стосовно низки фізичних та юридичних осіб, які передбачають, зокрема, блокування доступу до соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники" та сервісів "Яндексу".

У інтернет-асоціації України вважають, що для повного блокування російських сайтів необхідно близько двох років часу та $1 млрд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?