НАТО визнало заборону російських сайтів в Україні питанням безпеки
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО визнало заборону російських сайтів в Україні питанням безпеки

НАТО визнало заборону російських сайтів в Україні питанням безпеки
Джерело:  ТАРС

НАТО вважає, що рішення президента України Петра Порошенка щодо блокування російських соцмереж та сервісів є питанням безпеки, а не свободи слова.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС, що цитує відповідь прес-служби Альянсу.

Читайте також: "Страшний удар по свободі слова": правозахисники HRW розкритикували заборону російських сайтів в Україні

"Український уряд чітко дав зрозуміти, що це рішення - це питання безпеки, а не свободи слова. НАТО працює з Україною щодо посилення її реформ, включаючи питання демократії, верховенства закону і дотримання прав людини. Свобода преси входить в теми цього діалогу", - йдеться у повідомленні Північноатлантичного альянсу.

Також в НАТО зазначили, що вірять у прихильність України її міжнародним зобов'язанням та у систему стримувань і переваг, що діє в Україні.

Читайте також: У ВКонтакте та Яндексі прокоментували блокування сервісів в Україні

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій стосовно низки фізичних та юридичних осіб, які передбачають, зокрема, блокування доступу до соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники" та сервісів "Яндексу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?