Уряд схвалив проект пенсійної реформи
Категорія
Економіка
Дата публікації

Уряд схвалив проект пенсійної реформи

Уряд схвалив проект пенсійної реформи
Джерело:  online.ua

Кабінет Міністрів на засіданні у середу, 17 травня схвалив  Проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення пенсій.

Про це повідомляє ONLINE.UA.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, представляючи законопроект, заявив, що нині ніхто з українських пенсіонерів не може спрогнозувати, яка в нього буде пенсія через складну систему нарахування.

"Ми маємо добитися соціальної справедливості" - сказав голова уряду.

Читайте також: Гройсман пообіцяв підвищити та проіндексувати пенсії

За його словами, в Україні запровадять єдині правила визначення розмірів пенсійних виплат.

"Ми майже втричі піднімаємо цифру, з якої береться розрахунок пенсій. Якщо раніше вона була 1197 грн, то зараз - 3764 грн. До 200 грн і від 200, і більше ніж 1000 грн щомісячно отримають нарахування 5 млн 600 тис. пенсіонерів. Фактично 5 млн 600 тис. пенсіонерів з 1 жовтня після ухвалення цього закону отримають підвищену пенсію" - повідомив Гройсман.

Крім того, цим законом пропонується скасування оподаткування пенсій працюючим пенсіонерам.

Законопроект пропонується розглянути на Раді реформ, а потім спрямувати до Верховної Ради для ухвалення рішення. У своєму Twitter Гройсман зазначив, що проситиме президента  якнайшвидше призначити Раду реформ, щоб ухвалити законопроект у парламенті до канікул.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Володимир Гройсман заявив, що готовий піти у відставку, якщо в Україні не буде проведена пенсійна реформа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?