МВФ "наполегливо заохочує" дозволити НАБУ прослуховування підозрюваних до кінця травня
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ "наполегливо заохочує" дозволити НАБУ прослуховування підозрюваних до кінця травня

МВФ "наполегливо заохочує" дозволити НАБУ прослуховування підозрюваних до кінця травня

Міжнародний валютний фонд вимагає в уряду України зупинити законопроект №6220, а також дозволити НАБУ самостійно прослуховувати підозрюваних до кінця травня.

Про це йдеться у листі за підписом керівника МВФ Рона Ван Роодена, що надійшов до України 15 травня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Читайте також: Вирок Януковичу може допомогти Україні відмовитися від траншів МВФ - Магда

Законопроект №6220 має намір змінити Кримінальний процесуальний кодекс таким чином, що бюро не матиме можливості розслідувати корупційні звинувачення проти високопосадовців.

В МВФ вважають, що ухвалення цього закону "суперечитиме зобов’язанню керівництва України", "не відповідатиме програмі МВФ", а також "може серйозно підірвати ефективність системи боротьби з корупцією", і тому просять прем'єра "допомогти втримати законодавчу базу у відповідності з політикою, передбаченою в меморандумі".

Окрім цього, місія МВФ закликала український уряд до виконання зобов'язання щодо надання НАБУ права самостійного ініціювання в суді прослуховування в суді, без участі СБУ.

"Ми хотіли б наполегливо заохотити введення в дію законопроекту, який дозволяє НАБУ здійснювати незалежне прослуховування, як це було узгоджено, до кінця травня", - йдеться у листі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у МВФ визнали, що Україна бореться з корупцією, але повільно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?