Пенсійний вік може зрости для українців з малим страховим стажем
Категорія
Економіка
Дата публікації

Пенсійний вік може зрости для українців з малим страховим стажем

Пенсійний вік може зрости для українців з малим страховим стажем
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що громадяни, чий трудовий стаж менше 25 років, виходитимуть на пенсію в 63 роки, а ті, хто офіційно працював менше 15 років, - у 65 років.

Про це повідомляє ONLINE.UA.

"Пенсійний вік залишається 60 років для людей, які мають трудовий стаж 25 років. Є люди, в яких немає стажу. Це величезна проблема. Такі люди матимуть можливість виходу на пенсію в 63 роки. Якщо менше 15 років стажу, - відповідно в 65 років", - сказав прем'єр-міністр на засіданні уряду.

Читайте також: Гройсман готовий піти у відставку, якщо з 1 жовтня не будуть підвищені пенсії

Гройсман зауважив, що для понад 70% громадян пенсійний вік дорівнюватиме 60 років. Прем'єр також зазначив, що проектом передбачена можливість компенсації відсутності страхового стажу.

"Якщо ти не маєш кількох років до 25 років страхового стажу і не досяг 60 років, то ти можеш це компенсувати шляхом внесків до Пенсійного фонду", - уточнив він.

Як повідомляв ONLINE.UA, Кабінет Міністрів на засіданні у середу, 17 травня схвалив Проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення пенсій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?