"Це декомунізація в Інтернеті" - Давидюк про заборону російських сайтів
Категорія
Політика
Дата публікації

"Це декомунізація в Інтернеті" - Давидюк про заборону російських сайтів

"Це декомунізація в Інтернеті" - Давидюк про заборону російських сайтів
Джерело:  online.ua

Рішення президента Петра Порошенка про блокування російських інтернет-сервісів  можна назвати декомунізацією в Інтернеті.

Про це у програмі Руденко.ONLINE.UA повідомив політичний експерт Микола Давидюк.

На думку експерта, українці звикли до "шарового" контенту, проте потрібно звільнятися від "імперскості Росії та Радянського Союзу".

"Ми звикли до солодкої російської візантійщини. Вона, як імперія, завжди любила підсолоджувати. Купувала еліти, давала шаровий контент, створювала якісь речі, за які в Європі платиш, наприклад, той самий 1с, а в Україні не платиш…Це дуже схоже на газ по 50 доларів. Пам'ятаєте, коли ми переходили, спочатку важко, билися, кричали, а потім перейшли…. Ми звільняємось від імперскості Росії, від Радянського Союзу. По суті, це декомунізація в Інтернеті. Давайте її сприймати простіше. Ні в кого Інтернет не забрали", - сказав Давидюк.

Давидюк наголосив, що європейці теж відчувають певні обмеження, коли блокують свої компанії через санкції проти Росії.
"А чи не є обмеження бізнес-активностей європейців, коли вони роблять санкції для Росії, але за свій рахунок? Заради нас вони блокують свої компанії на території Росії. Це не обмеження їх? А нам так комфортно сидіти "Вконтакте", качати піратську музику, що ми не хочемо переступати через свою свободу слова. Чи є там свобода слова?" - сказав Давидюк.

Нагадаємо, 16 травня президент Петро Порошенко надав чинності рішенню Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій стосовно низки фізичних та юридичних осіб, які передбачають, зокрема, блокування доступу до соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники" та сервісів "Яндексу".

Також відомо, що українські користувачі ВКонтакте отримують особисті повідомлення від команди соцмережі з інструкціями, як обійти указ президента Петра Порошенка про застосування санкцій стосовно низки фізичних та юридичних осіб, які передбачають, зокрема, блокування доступу до соцмереж.

Як повідомляв ONLINE.UA, 17 травня набув чинності указ президента України Петра Порошенка щодо блокування російських сайтів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?