У Кривому Розі високопосадовців міської ради підозрюють у створенні злочинної організації - ГПУ
Категорія
Події
Дата публікації

У Кривому Розі високопосадовців міської ради підозрюють у створенні злочинної організації - ГПУ

У Кривому Розі високопосадовців міської ради підозрюють у створенні злочинної організації - ГПУ
Джерело:  online.ua

У Кривому Розі групу посадовців міської ради підозрюють у створенні злочинної організації для привласнення коштів у особливо великих розмірах.

Про це повідомив генпрокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook, передає ONLINE.UA.

"В Кривому Рогу йдуть обшуки та інші слідчі дії у справі про злочинну організацію, яка займалася розкраданням коштів у особливо великих розмірах. Встановлено, що члени ОЗУ погрожували життю окремих посадових осіб міськради", - написав Луценко.

За словами генпрокурора, наразі оголошені підозри: першому заступнику міського голови - Удоду Є. Г.; неофіційному власнику ТОВ Біф Будінвест - Міхаленку А. П.; начальнику управління містобудування і архітектури виконкому міської ради - Гнатовському П. П.; начальнику відділу з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконкому міської ради - Лисенку І. П. та
директору ТОВ Біф будінвест - Стеблянку А. В.

Читайте також: Луценко відзвітує перед Верховною Радою 24 травня

"Частину з цих осіб оголошуємо в розшук з метою арешту. Закликаю жителів, бізнес та службовців міста надати покази про поки ще невідомі факти незаконної діяльності цих та інших членів ОЗУ", - додав Луценко.

Прес-секретар Луценка Лариса Сарган додала, що досудове розслідування здійснюється за фактами створення злочинної організації з метою привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах поєднаного з погрозою вбивством, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 129, ч. 1 ст. 255 КК України.

"З метою приховання злочинів вчинених у сфері службової діяльності та проти власності, окремі члени злочинної організації погрожували життю та здоров’ю окремих службових осіб Криворізької міської ради – з метою примушування останніх до нерозголошення правоохоронним органам обставин організації та вчинення вказаними вище особами злочинів", - написала Сарган на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Дніпропетровській області співробітники поліції та слідчі обласної прокуратури затримали двох депутатів однієї з міських рад регіону, які підозрюються в отриманні хабара в розмірі 135 тисяч гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?