У Києві відкрився Книжковий Арсенал: фоторепортаж, відео
Категорія
Культура
Дата публікації

У Києві відкрився Книжковий Арсенал: фоторепортаж, відео

У Києві відкрився Книжковий Арсенал: фоторепортаж, відео
Джерело:  online.ua

17 травня у Мистецькому Арсеналі стартував  VII Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал", що об’єднує літературу й мистецтво, представляє новинки понад 150 видавництв, Секцію ілюстраторів, а також запрошує відвідати авторські, тематичні програми та спецпроекти, сформовані кураторською командою спеціально запрошених незалежних молодих критиків, культурних менеджерів та відомих письменників.

Про це повідомляє ONLINE.UA.

Програма фестивалю об'єднує близько півтисячі подій. Крім того гостями міжнародної програми стануть понад 70 відомих письменників, літературних діячів та митців із 23 країн світу.

Серед учасників фестивалю: Джозеф Макелрой (США), Аскольд Мельничук (США), Джонатан Коу (Велика Британія), Мартін Поллак (Австрія), Звонко Каранович (Сербія), Карл Шльоґель (Німеччина), Ольга Токарчук, Анджей Фрішке (Польща), Їржі Гаїчек (Чехія), Девід Саттер (США), Димитрій Вергюлст (Бельгія), Віктор Єрофеєв (Росія), Томаш Седлачек (Чехія), Сільвестр Лаврік (Словаччина), Ерік Смаджи (Франція) та інші.

Закордонними гостями й учасниками Дитячої програми VII "Книжкового Арсеналу" стануть один із найвизначніших швейцарських письменників сучасності Франц Голер, відома шведська ілюстраторка Анна Хьоґлунд, авторка дитячих книжок з Норвегії А. Аудгільд Сульберґ, польська письменниця, поет, педагог і художниця Катажина Ририх, авторка книжок для дорослих і дітей з Великої Британії Кет Везеріл. Вже вдруге за підтримки Посольства Швейцарії в Україні на фестиваль приїздить нова колекція Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги IBBY «Outstanding Books for Young People with Disabilities», до якої входять найкращі в світі книжки для дітей з різними вадами розвитку. За підтримки Посольства Швеції в Україні ми також побачимо виставку про дитячу літературу Швеції "Where Children Grow" («Де діти ростуть»).

З майстер-класами, презентаціями, тематичними дискусіями і перфоменсами запрошені ілюстратори і коміксисти з багатьох країн світу, як-от: Кейт Еванс (Швейцарія/США), Райнгард Кляйст (Німеччина), Катрін Бонез (Франція), Марк Хендрікс (Нідерланди), Міріам Вурстер (Німеччина), Алессандро Гатто (Італія), Солуп/Адоніс Ніколопулос (Греція) тощо.

Триватиме фестиваль до 21 числа.



До вашої уваги - фоторепортаж з місця подій.

Фото: Вікторія Руденко

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?