У Києві презентували новаторський формат житла для українців
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві презентували новаторський формат житла для українців

У Києві презентували новаторський формат житла для українців
Джерело:  online.ua

17 травня у конференс-залі бізнес-центру IQ Business Center пройшла презентація нового масштабного проекту житлового кварталу від девелоперської компанії KAN Development.

Представлений живий комплекс «Файна Таун» – це новаторський для українців формат житла, який є продовженням проектів квартальної забудови компанії. Головною відмінною особливістю цього проекту є те, що при його розробці «були враховані тенденції розвитку сучасної урбаністики, спрямованої на створення проектів сталого розвитку, екологічність, дружність до людини».

Новий житловий комплекс буде розташований на Правому березі Києва в межах вулиць Салютна, Туполєва, Естонська та Щербаковcкого на території житлового масиву «Нивки».

Проект живого комплексу зроблений за форматом «відкритий квартал» і передбачає облаштування закритих від доступу автотранспорту прибудинкових територій, спрямований на забезпечення максимально безпечного пересування пішоходів всередині житлових кварталів і комфорту усіх його жителів.

На території «Файна Тауну» буде створена власна інфраструктура з магазинами, кафе, супермаркетом, фітнес клубом, дитячими майданчиками для дітей різного віку, зонами як для сімейного відпочинку, так і для людей похилого віку. Також вперше у складі житлового комплексу буде створена виділена зона для проведення пікніків. 12 га з усієї території комплексу буде виділено під благоустрій з великою парковою зоною, куди неможливо потрапити на автомобілі, яка матиме пішохідний променад, довжиною в три кілометри.

Велосипедистів порадують велосипедною доріжкою протяжністю 2,75 км, яка завершуватиметься на проспекті Перемоги, а вулиця Салютна, куди виходитиме фасадна частина комплексу, перетвориться на смарт-вулицю з розширеним функціоналом, де особлива увага буде приділена людям з обмеженими можливостями.

Під час презентації президент компанії KAN Development Ігор Ніконов закцентував увагу на тому, що будуються «не квадратні метри, а середовище для життя», тому в його основу було закладене добросусідство.

«Ми почали будівництво зі спілкування з жителями», – розповів Ніконов. Ще до початку власне будівництва з жителями масиву Нивки проводилися бесіди і консультації. Президент компанії підкреслив, що передбачається не лише будівництво житлового комплексу, але і облаштування прилеглих до нього територій – буде зроблений вклад в мікрорайон Нивки, у належний стан будуть приведені фасади прилеглих будинків.

«Це європейське бачення по відношенню до людей. З нами (жителями району – ред.) проводились бесіди, зустрічі, ми задавали питання», – розповіла жителька мікрорайону, який прилягає до місця будівництва, Ірина Балаян. – «Я дуже переживала чи будемо ми мати доступ до цих благ. Хочеться, щоб це було затишно, щоб це було красиво, щоб наші діти, наші внуки могли цим користуватися. І я отримала на усі наші питання чудові відповіді! У нас навіть пропуски будуть. Ми зможемо використовувати цей мікрорайон за своїми потребами».

«Файна Таун» – об’єднує людей, і ми хочемо, щоб їм там було файно», – підкреслила представник компанії по зв’язкам з громадськістю Анна Попруга.

Під час спілкування з пресою Ніконов дав особисту гарантію, що незважаючи на економічну чи політичну ситуацію в країні і довготривалість будівництва (7-10 років), комплекс буде завершений.

«Проект розбитий на черги і ми починаємо кожну чергу з того, що точно розуміємо, що у нас є гроші, – навіть, якщо ми жодної квартири не продамо, або продамо одну, – у нас є кошти її завершити. Для нас це дуже принципово», – завірив він.

Ніконов зробив акцент на доступності житла, підкресливши, що ціни керуються ринком, і мінімальна вартість буде 15-16 тисяч за 1 кв. м і додав, що будівництво уже почалося, а перша черга зможе заїхати у квартири через 18, максимум 20, місяців.

Серед реалізованих проектів компанії є житлові комплекси, бізнес-центри, торгівельно-розважальні центри, серед яких ТРЦ Ocean Plaza, бізнес-центри IQ Business Center, 101 TOWER, житлові комплекси «Паркове Місто» і «Комфорт Таун» тощо.

Будемо сподіватися, що KAN Development та Ігор Ніконов виконають свої обіцянки і створять дійсно живий, технологічний та ергономічний, а головне суспільний, відкритий і доброзичливий простір, орієнтований на людей.

Віра Кравченко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?