У США для розслідування впливу Росії на вибори призначено спеціального прокурора
Категорія
Світ
Дата публікації

У США для розслідування впливу Росії на вибори призначено спеціального прокурора

У США для розслідування впливу Росії на вибори призначено спеціального прокурора
Джерело:  The Washington Post

17 травня у Міністерстві юстиції США оголосили про призначення спеціального прокурора для розслідування фактів можливого співробітництва Росії та оточення Дональда Трампа перед його обранням на пост президента країни у 2016 році.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Washington Post.

Читайте також: Маю право: Трамп прокоментував скандал з передачею секретних даних Росії

Керувати розслідуванням буде Роберт Мюллер - директор ФБР у 2001-2013 роках.

Видання називає це призначення сигналом для Білого дому, що розслідування російського сліду буде проведено, незважаючи на заяви Дональда Трампа, що фактів співробітництва з РФ не існує.

Розмови про призначення спеціального прокурора почалися одразу після того, як Дональд Трамп звільнив голову ФБР Джеймса Комі, який відігравав велику роль у розслідуванні впливу Росії. Таким чином у міністерстві юстиції хочуть зберегти незалежність у процесі.

Заступник генерального прокурора Род Розенстайн відмітив, що його рішення не пов'язано з тим, що факти впливу Росії на політику США обов'язково мали місце. Проте, на його думку, суспільний резонанс у справі примушує його іти на особливі кадрові рішення.

"На цій посаді я бачив людину, яка демонструє певний рівень незалежності під час роботи", - резюмував Розенстайн.

На рішення уже відреагував Дональд Трамп, який заявив, що з нетерпінням чекає на детальне розслідування та оприлюднення його результатів.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні конгресмен-демократ від штату Техас Ел Грін вперше за строк президентства Дональда Трампа закликав до його імпічменту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?