У Держдепі США розкритикували рішення Порошенка про заборону Вконтакте та Яндекса
Категорія
Події
Дата публікації

У Держдепі США розкритикували рішення Порошенка про заборону Вконтакте та Яндекса

У Держдепі США розкритикували рішення Порошенка про заборону Вконтакте та Яндекса
Джерело:  Голос Америки

У Державному департаменті США розкритикували рішення України про заборону російських сайтів та соцмереж, про що підписав указ президент Петро Порошенко 15 травня.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

Читайте також: ВКонтакте розсилає користувачам України інструкції, як обійти указ Порошенка

"Немає сумніву, що підконтрольні Росії мас-медіа намагаються підірвати західні ЗМІ за допомогою фейкових новин та фальшивої інформації, включно з Україною, де Росія використовує і інші методи, аби підірвати уряд в Києві", - вважає представник уряду США.
 
"Тим не менш, свобода слова - ключовий елемент здорової демократії, яка прописана в Конституції України. Ми закликаємо український уряд знайти шляхи захистити свої національні інтереси таким чином, щоб це не підривало конституційні принципи", - додав він.
Відповідаючи на питання щодо можливої попередньої комунікації між США та Україною з приводу запровадження цього кроку, представник Держдепартамента сказав, що він не може коментувати "приватні дипломатичні розмови відносно цього окремого питання, але ми постійно залучені в дискусії з урядом України про важливість підтримки свободи слова".

Нагадаємо, Порошенко пояснив своє рішення міркуваннями безпеки.

При цьому він вважає, що заборону популярних соцмереж може бути скасовано в разі припинення російської агресії на сході України.

Як повідомляв ONLINE.UA, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи заборону в Україні популярних російських медіа-ресурсів ВКонтакте, Одноклассники та Яндекс, згадав про Мінські домовленності, а також заявив про недружню українську політику відносно Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?