Суд у справі про державну зраду Януковича: онлайн-трансляція
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд у справі про державну зраду Януковича: онлайн-трансляція

Суд у справі про державну зраду Януковича: онлайн-трансляція
Джерело:  online.ua

Оболонський районний суд Києва розпочав друге підготовче засідання у справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича.

Про це повідомляє ONLINE.UA.

12:38 Суд оголосив перерву до 10:00 29 травня

12:17 Судове засідання відновило роботу

11:58 Оголошена перерва 15 хвилин

11:25 Суд відмовив захисникам у задоволенні клопотання про залучення правової допомоги РФ до розгляду справи.

10:56 "Захист просить перерву для зустрічі з клієнтом, щоб довести позицію суду до нього. Наразі захист позбавлений можливості це зробити, бо клієнта немає в країни, треба цю позиції до клієнта довести і почути його думку. Тому просимо перерву на час, необхідний для відрядження і узгодження його позиції", - заявив адвокат Януковича Віталій Сердюк.

Суд відмовив захисту у задоволенні цього клопотання.

10:31 Суд відновив засідання.

10:15 У суді оголошена технічна перерва.

"У засіданні оголошується технічна перерва на 15 хвилин", - сказав головуючий суддя Дев'ятко.

На початку засідання адвокат Януковича Віталій Сердюк звернувся до суду з клопотанням про роз'яснення низки технічних питань, пов'язаних з встановленням відеозв'язку з ростовським судом РФ. Зокрема, він попросив пояснити, хто буде встановлювати особу Януковича в суді і роз'яснювати його права і обов'язки.
Крім того, він просить роз'яснити, чи потрібна присутність представника державного обвинувачення в суді в Ростові-на-Дону, де зараз знаходиться Віктор Янукович.

  • Нагадаємо, процес над Віктором Януковичем розпочався 4 травня, проте згодом засідання перенесли на 18 травня. Таке рішення суд ухвалив після часткового задоволення клопотання захисту колишнього президента-утікача про організацію відеоконференції з ним.

  • Звернення Оболонського районного суду Києва в Ростовський обласний суд в Росії для надання допомоги в організації відеозв'язку з колишнім президентом України Віктором Януковичем не надходило, повідомили 17 травня в прес-службі російського суду. Тому в четвер, 18 травня, цей відеозв'язок організований не буде, повідомили в суді.

  • Варто зазначити, що у листопаді 2016 року Віктор Янукович як свідок давав свідчення у форматі відео-зв’язкуу справі щодо 5 бійців розформованого спецпідрозділу "Беркут".

Трансляція "Радіо Свобода".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?