Груба сила Росії ніколи не переможе правду: Турчинов зробив заяву у річницю депортації кримських татар
Категорія
Події
Дата публікації

Груба сила Росії ніколи не переможе правду: Турчинов зробив заяву у річницю депортації кримських татар

Груба сила Росії ніколи не переможе правду: Турчинов зробив заяву у річницю депортації кримських татар
Джерело:  online.ua

У зверненні з приводу річниці депортації кримських татар у 1944 році секретар РНБО Олександр Турчинов порівняв дії сталінського режиму із анексію Криму Росією.

Про це Турчинов заявив у спеціальному зверненні, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Політично нікчемне рішення: у Путіна відреагували на резолюцію Ради Європи по Криму

"Понад 70 років тому тоталітарний сталінський режим розпочав широкомасштабну операцію з виселення кримськотатарського народу з рідної землі. Близько двохсот тисяч людей всього за два дні відправили до місць заслання за тисячі кілометрів від Батьківщини. Сьогодні події в Криму розгортаються за подібним сценарієм". - заявив Турчинов.

Турчинов підкреслив, що анексувавши півострів, Росія "намагається знищити національну свідомість, історичну пам'ять, культурні традиції та гідність кримських татар".

"Переслідування корінного народу, заборона росіянами діяльності Меджлісу, який не пішов на співпрацю з окупантами, створення атмосфери страху, репресії, перетворення півострова на військову базу, - ось далеко не повний перелік наслідків окупації Криму Росією. Агресори у всі часи розуміли лише силу, тому відповідь може бути лише одна - сильна консолідована позиція всіх цивілізованих країн проти агресивних проявів зовнішньої політики РФ. Груба жорстока сила ніколи не переможе правду та справедливість. Впевнений, що кримські татари і ті, хто був змушений покинути свої домівки, знову повернуться додому - до українського Криму!", - додав секретар РНБО.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше нардеп Мустафа Джемілев заявив, що з початку окупації Росією Криму у кримських татар провели понад 800 обшуків із метою їх залякування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?