У Китаї пройшли успішні тестові польоти бойового вертольоту: з'явилося фото
Категорія
Світ
Дата публікації

У Китаї пройшли успішні тестові польоти бойового вертольоту: з'явилося фото

У Китаї пройшли успішні тестові польоти бойового вертольоту: з'явилося фото
Джерело:  Сьогодні

Китайська авіабудівна корпорація (AVIC) вперше успішно випробувала в повітрі бойовий вертоліт Zhi-19E, призначений для експорту в інші країни.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Центральне телебачення Китаю.

Читайте також: Китай провів наземне випробування найбільшого у світі гідролітака: з’явилося відео

Вертоліт, який отримав назву "Чорне торнадо", був випробуваний на одному з аеродромів в Харбіні. Модель створена на основі вертольота Zhi-9, однак має цілий ряд конструкторських модифікацій і відмінностей.

Зокрема у польоті вона видає набагато менше шуму, ніж Zhi-9. Конструктори також підвищили ступінь її безпеки при знаходженні в повітрі, удосконаливши систему, що запобігає затягування сторонніх предметів в район гвинтових лопатей, – при низькій висоті польоту це може вивести вертоліт з ладу. Розробники також внесли зміни в конструкцію кабіни вертольота, зробивши пілотів менш уразливими при лобовій атаці противника.

Фото: sundaynews.info

Машина розрахована на двох льотчиків, її вага складає 4 тонни. Вона має куленепробивний антиаварийный паливний бак, здатна нести протитанкові і повітряні ракети, інші види озброєнь. Насамперед, цей вертоліт призначений для ураження важкої бронетехніки і танків.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Китаї успішно провели наземне випробування найбільшого в світі літака-амфібії AG600, повітряне судно готове до першого польоту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?