Рада не підтримала постанову по санкціях щодо Януковича та його оточення
Категорія
Події
Дата публікації

Рада не підтримала постанову по санкціях щодо Януковича та його оточення

Рада не підтримала постанову по санкціях щодо Януковича та його оточення
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді не підтримали постанову, що передбачає внесення на розгляд Ради національної безпеки та оборони введення санкцій щодо екс-президента-втікача Віктора Януковича та його оточення.

Як повідомляє ONLINE.UA, за відповідне рішення проголосувало 202 нардепи при необхідних 226.

Читайте також: Януковичу допоміг втекти з України російський генерал - прокурор

Стало відомо, що голоси "за" розподілились наступним чином: 65 від фракції "БПП-Солідарність", 65- від "Народниго фронту", 21 - від "Самопомочі", 17 - "радикалів", 10 - представників "Батьківщини" і 24 позафракційних.

У рамках постанови №5350 "Про заходи захисту національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, протидії терористичній діяльності" депутати могли запропонувати РНБО розробити і забезпечити спеціальні економічні і інші санкції проти певного переліку осіб, "які створюють реальні і/або потенційні загрози національним інтересам і національній безпеці, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяють терористичній діяльності".

Крім того, якби відповідне рішення РНБО набуло чинності, депутати могли звернутися до ЄС, США та інших держав з проханням ввести аналогічні санкції.

Як повідомляв ONLINE.UA, Оболонський районний суд Києва розпочав друге підготовче засідання у справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?