Бойовики кинули димову гранату в автівку СММ ОБСЄ на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики кинули димову гранату в автівку СММ ОБСЄ на Донбасі

ОБСЄ
Бойовики кинули димову гранату в автівку СММ ОБСЄ на Донбасі

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила, що на окупованому Донбасі бойовики кинули димоутворювальний пристрій, ймовірно, димову гранату, в патруль місії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОБСЄ.

«17 травня патруль СММ у складі п’ятьох співробітників на двох броньованих автомобілях перебував на північно-східній околиці підконтрольного «ДНР» м.Докучаєвськ (30 км на південний захід від Донецька), рухаючись у західному напрямку позаду зеленої вантажівки військового типу (КАМАЗ-4350) з номерними знаками ДК-1823. Члени патруля місії побачили шістьох чоловіків у формі військового типу, які сиділи в задній частині вантажного відсіку вантажівки», - зазначили в ОБСЄ.

Читайте також: Росія у Мінську прокоментувала факт домагання до спостерігача ОБСЄ: жінка не так зрозуміла гусара

За словами спостерігачів, один із бойовиків кинув димову гранату, яка впала приблизно за 10 метрів перед автомобілем СММ.

«О 13:47, коли перший автомобіль патруля СММ перебував на відстані 50 метрів від вантажівки, спостерігачі побачили, як один із тих чоловіків кинув пристрій невстановленого типу (ймовірно, димову гранату), який упав приблизно за 10 метрів перед першим автомобілем СММ. Пристрій горів, утворюючи білий дим», - йдеться в повідомленні.

Окрім того, як розповіли в СММ, повертаючись на базу, патруль зупинився на місці інциденту, проте не знайшов жодних решток пристрою.

«О 14:20 той самий патруль СММ, повертаючись на базу, зупинився на місці інциденту і побачив поряд із ним сліди горіння на асфальті та траві, але решток жодного пристрою знайти не вдалося. Патруль місії благополучно повернувся до своєї бази в Донецьку. Жоден з автомобілів СММ не був пошкодженим. СММ повідомила про цей інцидент Спільний центр із контролю та координації (СЦКК)», - додали в ОБСЄ.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко вважає, що підрив автомобіля ОБСЄ 23 квітня на окупованій території Луганської області, внаслідок чого загинув громадянин США, пов’язаний з тим, що у бойовиків так званих ЛНР-ДНР злякались реальної підтримки ідеї запровадження на Донбасі миротворчої місії ООН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?