Київ на Євробаченні заробив 20 млн євро - Київрада
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Київ на Євробаченні заробив 20 млн євро - Київрада

Київ на Євробаченні заробив 20 млн євро - Київрада

Київська влада витратила на Євробачення 7,5 млн євро, у той же час туристи принесли дохід місцевому бізнесу у розмірі 20 млн євро.

Про це розповів секретар Київради Володимир Прокопів у своєму блозі на "Українській правді", повідомляє ONLINE.UA.

"За інформацією Управління туризму КМДА, відповідно до проданих квитків, разом з офіційними делегаціями столицю відвідало близько 20 тис. іноземних гостей. Кількість внутрішніх туристів перевалила за 40 тис. Зважаючи, що кожен іноземець у день в середньому витрачав близько 100 євро, за час проведення конкурсу місто отримало близько 20 млн євро", - написав він.

Читайте також: Хто такий переможець Євробачення-2017 Сальвадор Собрал

За словами Прокопіва, вся інфраструктура після завершення конкурсу залишиться киянам.

"Напевно, уже всі побачили, що фонтани функціонують, асфальт ніхто не знімає… Тому для мене це було дещо дивне питання. Усі ці речі залишаться громаді столиці", – зазначає він.

Крім того, він заявив: "Повернення нашої держави на культурну карту світу – це не демонстрація, що ми закрили очі на конфлікт на Донбасі. Це доказ того, що Україна жива і здатна долати перешкоди та виклики. Сцена конкурсу у свою чергу стала не "бенкетом під час чуми", а можливістю заявити про себе потужній європейській аудиторії, яка складає більше 200 мільйонів глядачів".

Нагадаємо, переможцем міжнародного пісенного конкурсу Євробачення став Сальвадор Собрал з Португалії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?