Верховна Рада скасувала дію "Закону Савченко"
Категорія
Політика
Дата публікації

Верховна Рада скасувала дію "Закону Савченко"

Верховна Рада скасувала дію "Закону Савченко"
Джерело:  online.ua

Народні депутати ухвалили рішення про скасування дії "Закону Савченко", яким передбачалося, що у разі вироку до позбавлення волі суд зараховує термін попереднього ув'язнення в строк відбуття покарання з розрахунку "один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі".

Про це повідомляє ONLINE.UA.

Так, Верховна Рада України ухвалила в першому читанні і в цілому законопроект №5534, про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув'язнення).

Відповідне рішення підтримали 227 народних депутатів.

"Попереднє ув’язнення зараховується судом у строк покарання у разі засудження до позбавлення волі день за день або за правилами, передбаченими у частині першій цієї статті. При призначенні покарань, не зазначених в частині першій цієї статті, суд, враховуючи попереднє ув’язнення, може пом'якшити покарання або повністю звільнити засудженого від його відбування", - йдеться у законопроекті.

Читайте також: Рада не підтримала постанову по санкціях щодо Януковича та його оточення

Нагадаємо, 26 листопада 2015 року ВР прийняла закон "Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо вдосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення в строк покарання", відомий як "закон Савченко".

Раніше Кримінальний кодекс передбачав, що термін, проведений у СІЗО, включається в термін тюремного ув'язнення з розрахунку "день за день".

Як повідомляв ONLINE.UA, народні депутати ухвалили рішення про заборону в Україні символу "руського міру" так званої георгієвської стрічки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?