В Індії народилася коза-"циклоп": опубліковано відео
Категорія
Світ
Дата публікації

В Індії народилася коза-"циклоп": опубліковано відео

В Індії народилася коза-"циклоп": опубліковано відео
Джерело:  popmech.ru

В селі індійського штату Ассам народилося козеня з одним оком та вухом, сільські жителі вважають, що тварина священна.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на popmech.ru.

Прийнято вважати, що циклопи - одноокі давньогрецькі істоти, - породження міфів. Але в індійському селі днями народився маленький «циклоп» - однооке козеня. Ветеринари припускали, що тварина, у якої крім ока немає ще й вуха, помре протягом декількох днів після народження, проте вони помилилися.

Зазначається, що у тварини рідкісне захворювання Циклопія, характерне для хребетних тварин, при якому очні яблука повністю або частково зрощені і поміщені в одній очниці. Хвороба розвивається в матці матері на ранній стадії, коли у плода формується мозок і очі. У новонародженого з циклопією відсутні повіки, вії та навіть ніс - його замінює мускульний хоботок, через який він може дихати. Серед людей це одна з найбільш малопоширених хвороб з частотою один випадок на мільйон.

Читайте також: Генна модифікація лікує тварин від ВІЛ - вчені

Як кажуть місцеві, одноока коза - священна тварина, тому люди стали поклонятися їй. Жителі з сусідніх регіонів приїжджають, щоб подивитися на «циклопа».

Власник тварини Мухурі Дас здивований подібною увагою, але вірить, що тварина принесе удачу в його будинок.

«Дбати про цього малюка - мій обов'язок…Напевно, це послання від Бога мого дому», - вважає Мухурі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?