Переслідування в Чечні: 43 гея вивезли з регіону, вимагають відкриття віз для них
Категорія
Світ
Дата публікації

Переслідування в Чечні: 43 гея вивезли з регіону, вимагають відкриття віз для них

Переслідування в Чечні: 43 гея вивезли з регіону, вимагають відкриття віз для них
Джерело:  interfax.com.ua

Правозахисники вивезли з Чечні 43 гомосексуаліста через загрозу переслідування, та збираються вимагати відкриття віз для них.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна", що цитує правозахисну організацію "Російська ЛГБТ-мережа".

"Ми вивезли 43 людини з Чечні в різні регіони Росії. В інтересах безпеки вивезених людей ми не називаємо ці регіони. Ми чекаємо допомоги від європейських держав з візами, щоб вивезти всіх евакуйованих за кордон. Дев'ять із 43 вже знаходяться за кордоном", — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Кадирова в Гаагу: в Петербурзі затримали протестуючих проти полювання за геями в Чечні

В організації також відмовились повідомити, у які країни були вивезені гомосексуалісти.

"Це різні країни, ми ведемо переговори, як мінімум, з п'ятьма країнами про видачу віз. Йдуть переговори про відкриття гуманітарних коридорів для представників ЛГБТ-спільноти", — заявили у "Російській ЛГБТ-мережі".

Нагадаємо, "Нова газета", посилаючись на "безпрецедентно велику кількість джерел", включаючи джерела в силових відомствах, інформувала про масові затримання представників ЛГБТ-спільноти в Чечні.

Як повідомляв ONLINE.UA, лідер Чечні Рамзан Кадиров прокоментував полювання за геями у регіоні та заявив, що "в чеченському суспільстві немає явища, іменованого нетрадиційною орієнтацією".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?