Доба в АТО: бойовики обстріляли житлові квартали Бердянського
Категорія
Події
Дата публікації

Доба в АТО: бойовики обстріляли житлові квартали Бердянського

Доба в АТО: бойовики обстріляли житлові квартали Бердянського
Джерело:  online.ua

Ситуація в зоні АТО залишається напруженою, бойовики обстріляли житлові квартали Бердянського, внаслідок чого повністю зруйновано два будинки.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр штабу АТО у Facebook.

Бойовики 40 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників, впродовж минулої доби 3 військовослужбовців ЗС України зазнали поранень.

"Минулої доби противник знову обстріляв житлові райони українських міст. Бандформування здійснили обстріл житлового сектору на східній околиці населеного пункту Бердянське, застосувавши заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм. Внаслідок влучання снарядів повністю зруйновані два житлові будинки по вулиці Морській, ще декілька будівель зазнали серйозних ушкоджень. На щастя, ніхто з мирних мешканців не постраждав", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Бойовики ДНР обстріляли прикордонників поблизу Мар'їнки

На Приморському напрямку зафіксовано близько 25 ворожих обстрілів. Зокрема, по укріпленнях сил АТО в районі Широкиного, Водяного, Талаківки, Лебединського та Бердянського бойовики неодноразово били з мінометів калібру 120 мм. Захисників Широкиного також було обстріляно з ворожих артилерійських систем калібру 122 мм. З більш легкого озброєння противник здійснював обстріли наших опорних пунктів неподалік Богданівки, Чермалика та Павлополя.

На Донецькому напрямку у південному передмісті Авдіївки бойовики обстрілювали українських воїнів з 122-мм артилерійських систем, мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів та кулеметів. Також з 82-мм мінометів бойовики били по наших позиціях поблизу Кам'янки. Неподалік Невельського вони вели вогонь з великокаліберних кулеметів. А в районі Зайцевого бандформування декілька разів били по наших позиціях з гранатометів різних систем та озброєння БМП.

На Луганському напрямку бойовики обстрілювали українських воїнів біля Троїцького з 82-мм мінометів та гранатометів. А в районі Малинового, Новозванівки та Новолоксандрівки били з гранатометів та стрілецької зброї.

Як повідомляв ONLINE.UA, із початку доби 18 травня бойовики 11 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України, один український воїн зазнав поранень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?