СБУ не доручали розслідувати вбивство Шеремета - заява
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ не доручали розслідувати вбивство Шеремета - заява

СБУ не доручали розслідувати вбивство Шеремета - заява

Службі безпеки України не доручали розслідувати вбивство українського журналіста Павла Шеремета, проте відомство готове сприяти слідству.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву СБУ.

Так, у заяві йдеться, що Служба безпеки України готова надати будь-яке сприяння у розслідуванні вбивства Павла Шеремета та відкрита до діалогу із громадськістю.

"Хочемо наголосити, що до Служби безпеки України процесуальне рішення про доручення слідчим органів безпеки здійснювати досудове розслідування вбивства Павла Шеремета не надходило. Також інформуємо, що підрозділи СБ України дійсно виконували доручення слідчих у рамках розслідування вбивства журналіста. Всі доручення виконані належним чином і у встановлені терміни, про що було повідомлено слідство Національної поліції України", - сказано в заяві.

Зокрема, отримано чотири жорсткі носії інформації із записами камер зовнішнього спостереження, що розташовані на одному з будинків по вулиці Івана Франка у Києві. В оригінальному вигляді, без внесення жодних змін у конфігурацію і об’єм матеріалів вони передані слідчому. Будь-які інші матеріальні носії інформації, на яких можуть зберігатися фактичні дані, що мають значення у справі, співробітники Служби безпеки України не вилучали.

Читайте також: Фігурант справи про вбивство Шеремета відмовився говорити про роботу в СБУ: з'явилося аудіо

Також у відомстві повідомили, що 17 травня відбулося засідання Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики, під час якого розглядалося питання: «Про хід розслідування вбивства 20 липня 2016 року у Києві журналіста Павла Шеремета».

"Під час засідання Служба безпеки України була єдиним правоохоронним органом, чиї представники звітували перед народними депутатами України та авторами фільму «Хто вбив Павла?». Водночас, представники Національної поліції України, котрі здійснюють розслідування за фактом вбивства П. Шеремета, на заслуховування нардепів та журналістів не прибули", - додали в СБУ.

Як відомо, Павло Шеремет був убитий вранці 20 липня 2016 року в Києві. Під його автомобіль підклали вибухівку, яка спрацювала через декілька десятків метрів після того, як машина зрушила з місця.

Як повідомляв ONLINE.UA, екс-очільниця Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявила, що не знала про факти, які були представлені журналістами у фільмі-розслідуванні вбивства відомого журналіста Павла Шеремета.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?