Американська авіація атакувала прихильників Асада на півдні Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

Американська авіація атакувала прихильників Асада на півдні Сирії

Американська авіація атакувала прихильників Асада на півдні Сирії
Джерело:  BBC

Коаліція, яку очолює США, завдала авіаудару по колоні сирійських бойовиків, що підтримують президента Башара Асада.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

У заяві міжнародної коаліції йдеться, що колона, яку атакували, успішно просувалася у напрямку авіабази аль-Танф на півдні Сирії біля кордону із Йорданією.

"Наступ проводили, попри спроби Росії відмовити сили прихильників режиму від руху до аль-Танфи", - йдеться у Twitter коаліції.

Представник Пентагону заявив, що просування колони створювало загрозу для США і союзників. У цьому районі коаліційні сили діють протягом багатьох місяців. Там вони проводять навчання і консультують збройну опозицію.

Читайте також: Адміністрація Трампа звинуватила режим Асада у вбивстві і спаленні тисяч тіл полонених - ЗМІ

За інформацією BBC, в офіційній заяві коаліції також сказано, що проурядові сили, по яким завдали удару, не зупинилися, коли інша сторона відкрила попереджувальний вогонь. Вони також порушили кордон зон безпеки, про які домовилися на початку травня на переговорах в Астані.

Раніше про просування колони проурядових сил повідомляв представник угруповання "Нова сирійська армія".

"Ми сповістили коаліцію про те, що на цій ділянці нас атакує сирійська армія, коаліція втрутилася і знищила конвой, що наступав", - сказав представник угруповання.

За його словами, удар завдали по колоні сирійських та іранських бойовиків, які прямували до бази аль-Танф, де базується спецназ США. Колона перебувала тоді приблизно за 27 кілометрів від бази.

Як повідомляв ONLINE.UA, у сирійському місті Хаморія в провінції Хомс сталася авіаційна атака з використанням вакуумних бомб: війська президента Сирії Башара Асада таким чином вдарили по районах, що контролюються повстанцями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?