В Ірані сьогодні проходять президентські вибори
Категорія
Світ
Дата публікації

В Ірані сьогодні проходять президентські вибори

В Ірані сьогодні проходять президентські вибори
Джерело:  BBC

В Ірані сьогодні, 19 травня, почалося голосування на виборах президента країни, на яких чинний президент Хасан Рухані побореться за переобрання на другий термін.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

На пост президента претендують чотири кандидати: нинішній глава держави 68-річний Хассан Рухані, 70-річний екс-міністр промисловості Ірану Мостафа Хашемітаба, 70-річний екс-глава міністерства культури країни Мостафа Мірсалім та 56-річний екс-генпрокурор Ірану Ібрагім Раісі.

Читайте також: У Ірані стався потужний землетрус, є загиблі та сотні поранених

Головним суперником Рухані вважається Ібрагім Раісі, який близький до верховного лідера аятоли Алі Хаменеї.

Якщо ніхто не набере понад 50% голосів, то другий тур відбудеться наступного тижня.

Згідно із заявою міністра внутрішніх справ, в країні відкрилися 63 тисячі 500 виборчих дільниць, пише BBC. Вони повинні закритися о 18 годині за місцевим часом, проте раніше на виборах голосування часто продовжувалось на кілька годин через високу явку.

Попередні результати повинні бути оголошені в неділю, 21 травня.

Як повідомляв ONLINE.UA, у столиці Казахстані Астані підписано меморандум про створення у Сирії чотирьох зони безпеки: домовленості про це було досягнуто після завершення переговорів представників Росії, Туреччини та Ірану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?