Фрегат "Сагайдачний" зламався одразу після ремонту, прокуратура звернулася до суду
Категорія
Події
Дата публікації

Фрегат "Сагайдачний" зламався одразу після ремонту, прокуратура звернулася до суду

Фрегат "Сагайдачний" зламався одразу після ремонту, прокуратура звернулася до суду
Джерело:  ГПУ

Дизельний двигун фрегата Військово-морських сил Збройних Сил України "Гетьман Сагайдачний" вийшов з ладу невдовзі після ремонту.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на військову прокуратуру.

Зазначається, що незважаючи на порушення умов контракту, підприємство-підрядник, що на Миколаївщині, не усунуло дефекти двигуна за гарантією упродовж узгодженого терміну.

"Ураховуючи можливі негативні наслідки для боєготовності ВМС ЗСУ та з метою усунення порушень закону військова прокуратура звернулась до суду із позовом про стягнення штрафних санкцій в інтересах держави на суму 668 тис грн", - йдеться у повідомлені.

Читайте також: "Гетьман Сагайдачний" провів навчання типу PASSEX з кораблями флотів чотирьох країн

Наразі судовий розгляд справи триває.

Раніше повідомлялося, що завод "Ленінська кузня" виграв тендер на ремонт фрегата "Гетьман Сагайдачний". Проте чи стосується позов прокуратури "Ленінської кузні", чи ремонтних робіт, проведених раніше, невідомо.

Як повідомляв ONLINE.UA, у квітні у порт Одеси з дружнім візитом прибули кораблі ВМС Турецької Республіки — фрегат TCG "GAZIANTEP" і корвет TCG "HEYBELIADA".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?