Instagram назвали найгіршою соцмережею для психіки молоді
Категорія
Світ
Дата публікації

Instagram назвали найгіршою соцмережею для психіки молоді

Instagram назвали найгіршою соцмережею для психіки молоді
Джерело:  BBC

Instagram опинився у кінці рейтингу соціальних платформ щодо впливу на психічне здоров'я молодих людей.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

На верхівці рейтингу як найбільш сприятливий ресурс опинився YouTube. За ним ідуть Twitter і Facebook. Snapchat та Instagram отримали найнижчі бали.

Опитуванням займалися фахівці Королівського товариства громадського здоров'я. 1479 людей віком від 14 до 24 років попросили оцінити, які із п'яти найпопулярніших онлайн-платформ мали на них найбільш негативний вплив.

Кожну з них треба було оцінити за такими параметрами як тривожність, депресія, самотність, цькування і образ тіла.

Читайте також: У Instagram додали нову цікаву функцію

Королівське товариство громадського здоров'я застерігає, що соцмережі можуть посилювати психологічну кризу у молодих людей.

Утім, їх можна використовувати і на благо, тому фахівці закликають компанії докласти зусиль, щоб зробити онлайн безпечним місцем.

Зазначається, що соціальні платформи використовують близько 90% молодих людей - більше, ніж будь-яка інша вікова група. Тож молодь особливо вразлива до їхнього впливу, хоча наразі точно і не відомо, в чому цей вплив полягає.

Як повідомляв ONLINE.UA, на конференції для розробників керівництво Facebook повідомило, що планує випустити оновлення програми, яке дозволить використовувати більшість функцій Instagram без підключення до мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?