У Швеції закрили справу проти Ассанжа, підозрюваного у зґвалтуванні
Категорія
Світ
Дата публікації

У Швеції закрили справу проти Ассанжа, підозрюваного у зґвалтуванні

У Швеції закрили справу проти Ассанжа, підозрюваного у зґвалтуванні

У п'ятницю, 19 травня, прокуратура Швеції припинила розслідування щодо засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа за звинуваченням у зґвалтуванні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

"Генеральна прокурорка Маріанне Ні сьогодні вирішила закрити попереднє розслідування за підозрою у зґвалтуванні стосовно Джуліана Ассанжа", - заявили у генеральній прокуратурі Швеції.

Читайте також: Джуліана Ассанжа повинні звільнити і виплатити йому компенсацію - ООН

Нагадаємо, розслідування щодо Ассанжа розпочалось після того, як дві жінки, з якими він мав статевий зв'язок у Швеції в 2010 році, звинуватили його у зґвалтуванні. Сам Ассанж звинувачення відкидав і запевняв, що статевий зв'язок з жінками відбувся за взаємною згодою.

Упродовж останніх більш ніж чотирьох років засновник WikiLeaks переховується в посольстві Еквадору. Раніше він відмовився їхати на допит до Швеції, оскільки така поїздка могла призвести до затримання та екстрадиції до США, де його звинувачують у публікації таємних документів у мережі інтернет.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше австралійський інтернет-журналіст Джуліан Ассанж заявив, що втручання у виборчу систему США, в якому звинувачують Росію, не було.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?