Росія заборонила поставки білоруської молочної продукції
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія заборонила поставки білоруської молочної продукції

Росія заборонила поставки білоруської молочної продукції

З 19 травня Россільгоспнагляд вводить тимчасові обмеження на поставки в Росію "продукції високого ризику (сухе молоко, сир, масло), виробленої білоруськими молочними підприємствами.

Про це повідомиляє ONLINE.UA з посиланням на Федеральну службу з ветеринарного і фітосанітарного нагляду РФ.

Мова йде про продукцію підприємств Кобринський олійно-сироробний завод, Молодечненський молочний комбінат, Молочна компанія "Новогрудськы дари", Пружанскій молочний комбінат, Слуцький сироробний комбінат і його Любанська філія, а також "Бабушкін глечик".

Зазначається, що Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду РФ "висловлює стурбованість триваючими виявленнями випадків надходження в Росію з Білорусі тваринницької продукції з порушенням ветеринарно-санітарних вимог і норм Євразійського економічного союзу і РФ, які останнім часом набули систематичного характеру".

Читайте також: Росія ввела прикордонний контроль для авіарейсів з Білорусі

Також уточнюється, що 15 травня Россільгоспнагляд звернувся до Департаменту ветеринарного і продовольчого нагляду Міністерства сільського господарства і продовольства Республіки Білорусь з проханням призупинити ветеринарну сертифікацію в Російську Федерацію продукції високого ризику (сухе молоко, сир, масло) з ряду білоруських підприємств.

"Однак білоруська сторона не відреагувала на офіційне звернення Россільгоспнаглядом належним чином. У той же час відносно ряду білоруських підприємств фахівцями Россільгоспнагляду були виявлені повторні порушення", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що Білорусь - найбільший імпортер молочних продуктів в Росію, що займає близько 90% поставок. У 2016-17 роках Россільгоспнагляд неодноразово припиняв їх ввезення, посилаючись на порушення ветеринарно-санітарних вимог Євразійського економічного союзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?