У Росії відмовились друкувати книгу Лойка про катастрофу малайзійського Боїнга на Донбасі
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії відмовились друкувати книгу Лойка про катастрофу малайзійського Боїнга на Донбасі

У Росії відмовились друкувати книгу Лойка про катастрофу малайзійського Боїнга на Донбасі

Російські видавництва відмовилися видавати в Росії книгу фотожурналіста й письменника Сергія Лойка "Рейс", яка розповідає про катастрофу малайзійського пасажирського Боїнга на Донбасі в червні 2014 року.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook письменника.

Лойко пише, що отримав відповідь від керівника одного з "найкращих і найбільш інтелектуальних видавництв в Росії", який дуже хотів видати "Рейс" в Росії.

"Книга просто супер! Прочитав на одному диханні. Чесно скажу, я не очікував такої точності в деталях, достовірності описуваних подій <...> позаяк я - видавець, то перше відчуття після прочитання книжки - страшний відчай і безпорадність, що я не можу видати цей роман! Сергій, якби у нас була своя мережа магазинів або якась серйозна підтримка, я б не злякався і неодмінно видав ваш роман, але я просто не наважуюся", - процитував письменник відповідь одного з видавців.

Читайте також: Українці вчасно розкрили брехню, яка була б на руку Кремлю - фотограф Сергій Лойко

Видавець також висловив надію, що коли ситуація в Росії зміниться, він обов'язково видасть "чудовий чесний роман-документ про нас і наш час".

"Розумію, що ні "Аеропорт", ні тим більше "Рейс" не будуть видані в Росії, поки люди бояться сказати або написати слово. Мої романи важливі в першу чергу для людей в Росії, і вони проб'ються до них рано чи пізно через цю нову залізну завісу", - зазначив Лойко.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Сергій Лойко викликав обурення у користувачів соціальних мереж своїм зневажливим постом про "кіборгів".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?