Через незаконне будівництво в Києві руйнується Патріарший собор - УГКЦ
Категорія
Події
Дата публікації

Через незаконне будівництво в Києві руйнується Патріарший собор - УГКЦ

Через незаконне будівництво в Києві руйнується Патріарший собор - УГКЦ
Джерело:  news.ugcc.ua

В Українській греко-католицькій церкві заявили, що через недотримання законності будівництва на Микільській Слобідці в Києві руйнується Патріарший собор Воскресіння Христового.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт УГКЦ.

Зазначається, що забудовник відновив будівельні роботи, не провівши переговорів щодо усунення можливого руйнівного впливу будівель. Крім того, державні контрольні органи не надали жодних експертиз.

"Ми ще раз наголошуємо, що наша позиція випливає з бажання захистити Патріарший собор УГКЦ, який будували, жертвуючи свої кошти, греко-католики всього світу, від негативного впливу та руйнувань, причиною котрих є відсутність дотримання законності в будівельній діяльності", - йдеться на сайті.

Читайте також: У католицької церкви з'явилися нові святі

В офіційній заяві також повідомлено, що земельна ділянка, на якій здійснювався благоустрій, в рамках підготовки до Євробачення-2017, не належить УГКЦ, а є у власності державного банку «Ощадбанк».

Не зрозумілою для УГКЦ є також ситуація, яким чином скандальний забудовник, і до викупу ділянки під двома будинками, і сьогодні, проводить будівельні та ландшафтні роботи на земельній ділянці, яка є у власності банку.

"Церква далі обстоює позицію, згідно з якою має бути збережене цільове призначення земель довкола Патріаршого собору УГКЦ, з урахуванням вимог щодо збереження пам’ятки ландшафту «Історичний ландшафт Київських гір і долини р. Дніпра», з врахуванням прибережної захисної смуги в 100 метрів", - додали у прес-службі.

Як повідомляв ONLINE.UA, 18 травня біля будівлі Верховної Ради України зібралися віряни Української православної церкви Московського патріархату, які протестують проти прийняття парламентом законопроектів про релігійні організації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?