Спостерігається "договорняк" між Порошенко й Ахметовим - Фірсов
Категорія
Політика
Дата публікації

Спостерігається "договорняк" між Порошенко й Ахметовим - Фірсов

Спостерігається "договорняк" між Порошенко й Ахметовим - Фірсов
Джерело:  online.ua

Політик Єгор Фірсов заявив, що проти олігарха Ріната Ахметова мають бути впроваджені санкції, як проти того, хто багато років фінансував режим екс-президента-втікача Віктора Януковича, проте через "договорняк з президентом Петром Порошенком цього не буде.

Про це він сказав в ефірі програми Руденко.ONLINE.UA.

Так він прокоментував провалення голосування парламенту за постанову, що передбачає внесення на розгляд РНБО санкцій проти Януковича та його оточення. Президент може сам звернутись до Ради національної безпеки й оборони щодо введення цих санкцій, проте, за словами Фірсова, він цього не робитиме.

"Чому він не звертається? Тому що він повністю, як то кажуть, в "договорняках" з діючими олігархами - безпосередньо з Ахметовим, з Фірташем, Коломойським й іншим. Я думаю, це ні для кого не секрет, більше того, в тій постанові, яку голосував вчора парламент, не було такого прізвища, як Ахметов, хоча всі ми знаємо, що Ахметов був більше 10 років спонсором режиму Януковича. І зараз, чомусь, ця людина уникає санкцій", - сказав він.

Читайте також: Порошенко зараз гне парламент - Фірсов

"Зараз цю людину взагалі не згадують, незважаючи на те, що він фінансував шість виборчих кампаній, він фінансував Антимайдани, які приїздили сюди, у Київ, і були на Сході. Можливо, є і його вина, коли розв'язувалась війна на сході країни. Тобто, я це знаю, він захищає зараз мерів-сепаратистів, які порушували закон, Кримінальний кодекс, і які лишились на посадах. Це лобіював і лобіює Ахметов", - додав Фірсов.

За його словами, незважаючи на все це, ні президент, ні СБУ не дає подання про накладання на олігарха санкцій.

"При цій владі, я буду говорити прямо, при Порошенкові, Грицаку, Луценку цих подань не буде. Порошенко дуже хитрий і досвідчений політик, він бізнесмен, він, по-перше, торгується, по-друге - він не буде самостійно себе підставляти", - зазначив політик.

Фірсов додав, що зараз дійсно "спостерігається "договорняк" між Порошенком й Ахметовим".

Як повідомляв ONLINE.UA, 18 травня у Верховній Раді не підтримали постанову, що передбачає внесення на розгляд Ради національної безпеки та оборони введення санкцій щодо Віктора Януковича та його оточення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?