Президент ФФУ розповів про розвиток футболу на Донбасі
Категорія
Спорт
Дата публікації

Президент ФФУ розповів про розвиток футболу на Донбасі

Президент ФФУ розповів про розвиток футболу на Донбасі
Джерело:  online.ua

Президент ФФУ Андрій Павелко розповів про ту роботу, яку веде Федерація футболу в регіонах, а також про перспективи розвитку гри на прифронтових територіях.

- Пане Андрію, вчетверте фінал Кубку країни відбувся в Харкові, як ви оцінюєте рівень проведення матчу в цьому місті?

- Я дуже задоволений тим, як підготувалися керівники міста і області до футболу. Лише минулого року нам вдалося повернути великий футбол до Харкова. Я вдячний УЄФА і ФІФА, що пішли тоді нам назустріч. Збірна вже провела поєдинок у Харкові, тепер тут відбувся фінал національного кубку. Ми побачили, що відгомін людей на ці події жвавий, матчі викликають інтерес і резонанс у регіональному суспільстві. Восени на "Металісті" збірна України зіграє проти команди Туреччини, один із ключових поєдинків в групі. З головою Харківської ОДА Юлією Світличною ми вже сьогодні почали обговорювати нюанси майбутнього матчу. Це вкрай важливо у нинішній ситуації. Футбол для людей, то ознака мирного часу, налагодженого життя. Ігри в Харкові збирають чисельну аудиторію, багато приїжджають сюди фанатів футболу із прифронтових територій, повірте, їм це не менш важливо за матеріальні блага.

Читайте: Президент ФФУ отримав престижну посаду у ФІФА

- Ви зараз перебуваєте в Донецькій області, коли футбол прийде й сюди?

- Він уже приходить. Ми щойно відкрили після реконструкції школу з новими цифровими кабінетами в селі Билбасівка. Згодом тут з’явиться і футбольне поле. Це в 4 кілометрах від Слов'янська, звідки 2014 року розпочався наступ російських найманців на Донбас. У Краматорську провели інспекцію стадіону "Авангард", на ньому виступає команда з Першої Ліги, в кінці травня ця арена приймає регіональне дербі, "Авангард" гратиме проти "Іллічівця" з Маріуполя. Відвідали будівництво великого футбольного поля для дитячої академії Краматорська. До кінця року в Донецькій області, яка невдовзі святкуватиме 85-річчя, буде побудовано 85 футбольних майданчиків, це спільний проект ФФУ та Донецької обласної федерації. На них потім пройде пілотний чемпіонат області серед місцевих школярів. ФФУ бере під патронат цей проект, забезпечить тренерів, м'ячі та арбітраж. Зараз 5 команд з області візьмуть участь у фінальній частині турніру Юнісеф, який пройде на цих вихідних на стадіоні імені Баннікова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?