У Росії масові проблеми з мобільним зв'язком
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії масові проблеми з мобільним зв'язком

У Росії масові проблеми з мобільним зв'язком
Джерело:  Meduza

У п'ятницю, 19 травня, незалежні моніторингові служби зафіксували десятки тисяч повідомлень і скарг клієнтів "Мегафону" з Москви, Самари, Нижнього Новгорода та інших міст Росії через неполадки.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Медузу.

19 травня абоненти Мегафона почали скаржитися на збої в роботі. Перші повідомлення про неполадки, згідно з даними моніторингового сайту kazhdysboy.ru, з'явилися близько 11:00 за московським часом. До полудня кількість повідомлень досягло піку в 8,5 тисяч кожні 15 хвилин. За даними на 15:00, кількість повідомлень впало до трьох тисяч кожні 15 хвилин. О першій годині дня про збої повідомив також офіційний Twitter-аккаунт "Мегафона": "На поточний момент спостерігаються масові проблеми зі зв'язком. Уже виправляємо. Приносимо вибачення за доставлені незручності". Збої виникли в Москві, Самарі, Казані, Нижньому Новгороді та інших містах РФ.

Читайте також: Кабмін пообіцяв 4G в Україні до кінця цього року

Проблеми зі зв'язком виникли у користувачів ТОВ "Скартел" (бренд Yota), про це написали в соцмережах клієнти компанії ("Скартел" - дочірнє підприємство "Мегафона").

Одночасно зі збоями з'явилися повідомлення про проблеми в мережі "Вимпелком" (бренд "Білайн") і МТС; оператори їх спростували.

"Мережа "Білайн" працює в штатному режимі. Інформація про проблеми з'явилася в Twitter-акаунті компанії, але мова йшла про проблеми на одній базовій станції", - заявила виданню прес-секретар "Білайну" Анна Айбишева. Вона зазначила, що окремі повідомлення про збої в мережі "Вимпелкому" можуть з'являтися через проблеми з дзвінками на номери "Мегафона". В МТС також відзначили, що "мережа працює в штатному режимі".

У прес-службі "Мегафона" пояснили збої "аварією на одному з елементів мережевого обладнання".

"Зниження успішності дозвону - 30%. Технічні фахівці "Мегафона" проводять відновлювальні роботи і планують закінчити їх найближчим часом. Мобільний інтернет продовжує працювати в звичайному режимі, ви можете здійснювати дзвінки через месенджери", - розповіли виданню в прес-службі компанії. Там також відзначили, що збої не пов'язані з вірусом WannaCrypt, масовому зараження яким на минулому тижні зазнали комп'ютери по всьому світу (в тому числі в самому "Мегафоні"). У компанії "Скартел" на дзвінки видання не відповіли.

Як повідомляв ONLINE.UA, 19 травня український оператор мобільного зв’язку lifecell і телекомунікаційний провайдер "Тріолан" заблокували доступ користувачів до всіх російських сайтів, які увійшли до санкційного списку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?